Aprašymas
Kone du dešimtmečius praleidę Italijoje, J. ir P. Jurkevičiai įkūrė restoraną „Pas Jurgą ir Paulių”. Jau penkerius metus restoranas veikia Romoje, o bene dešimtmetį skaičiuoja jų išvažiuojamosios vakarienės į Lietuvą ir kitas pasaulio šalis.
Kas turėjo atsitikti, kad neilgai trukus vakarienių restorane „Pas Jurgą ir Paulių” imtų prašyti ne tik mūsų draugai italai, bet ir keliautojai, atvykę į Romą iš Lietuvos, JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos? Kad gandas iš lūpų į lūpas netruktų pasklisti? Kad lietuvės rastų būdą, kaip perauklėti gastronomija nesidominčius šeimos vyrus, į savotišką intelekto kelionę − tarsi į grand tour − imtų siųsti savo atžalas, tėvus? Kad nustūmę į šalį kitus prioritetus staiga imtų mokytis tyro alyvuogių aliejaus, pastos, rizoto, vyno, kavos kokybės paslapčių, ragauti, derinti, klausti, nesutikti, diskutuoti?..
Restorane „Pas Jurgą ir Paulių” jūs atsidursite prie stalo ne tik pavalgyti, bet ir būsite gastrokonkurso teisėjai! Ragausite ir vertinsite mūsų meistriškumą čia ir dabar − atvirai, be baimės, pasitikėdami tik savo pačių išlavintu skoniu, rimtai argumentuodami.
Knygoje rasite ir receptų, ir daug informacijos apie maistą. Rasite ir tai, ko nėra nė vienoje receptų knygoje, − gastronomijos terminų žodynėlį italų kalba. Suprasite, kaip derinti patiekalus su alyvuogių aliejumi.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.