Mirtis penktadienio popietę – Richard John Neuhaus

Neturime

Pranešti el. paštu, kai vėl bus sandėlyje

Kategorija:
Leidimo data: 2013
Knygos būklė: Labai gera
Leidykla: Katalikų pasaulio leidiniai
Knygos viršelis: Minkštas
Knygos puslapių skaičius: 288

Aprašymas

Daug rašytojų ir kompozitorių savo kūriniuose stengėsi atskleisti Septynių paskutinių Jėzaus žodžių slaptingumą ir didybę: Haidnas, Bethovenas ir Dvoržakas šia tema sukūrė didingus kūrinius, prie jos nuolat grįždavo tokie rašytojai kaip Džeimsas Džoisas, Džerardas Manlis Hopkinsas, Dilanas Tomas ir Samuelis Beketas.

Tačiau Noihauso pasinėrimas į kiekvieną iš šių ištarmių yra visiškai kitokio pobūdžio. Apmąstydamas paskutinius Jėzaus žodžius, jis atveria žmogiškosios patirties gelmes ir išryškina pagrindinį Vakarų civilizacijos naratyvą – Kristaus kančią, mirtį ir prisikėlimą, o jo kalbėjimo stilius pajėgus prikaustyti visų – tikinčiųjų, netikinčiųjų ir abejojančiųjų – dėmesį.

Per šimtmečius teologai yra prigalvoję be galo sudėtingų atpirkimo teorijų: kodėl taip yra, kad šis vienas turėjo numirti, kodėl ši Jo mirtis mums yra visų mirčių mirtis, kodėl Jo atviras kapas mažiausiam iš šios žemės vaikų atveria duris į rytojų be pabaigos. Ir visos atpirkimo teorijos yra slėpinio, meilės slėpinio, aiškinimas.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Mirtis penktadienio popietę – Richard John Neuhaus”